Történet

Magyarország középső részén, Budapesttől 110 km-re található a Sárfehér bor és pezsgő hazája: Izsák.

Cégünk elődje, az Iminvest Kft. 2001-ben itt kezdte meg a mini PET palackok gyártását. Ehhez saját tervezésű automata palackfújó gépeket helyeztünk üzembe, és megkezdtük a PET palackfújáshoz szükséges preformok gyártását is.

2004 óta Vevőink teljesebb kiszolgálása érdekében palackjainkhoz mérsékelt árú PE garanciazáras kupakokat is gyártunk.

Jelenleg a legkiválóbb minőségű alapanyagokból 7, 9, és 17 grammos preformokat gyártunk 6 féle menetes résszel. Ezek kisebb részét exportáljuk, a nagyobb részét pedig üzemünkben palackfújó gépeinken mini PET palackká dolgozzuk fel.

Palackjainkat 10 ml -150 ml közti különböző méretekben, hozzávetőlegesen 50 féle formában, leginkább víztiszta, barna és fedett fehér színben állítjuk elő.

Technológiánkból adódóan az erősségünk, hogy a néhány ezer darabos kis megrendelésektől kezdődően a sok millió darabos szállításokig rövid határidővel rugalmasan ki tudjuk szolgálni Vevőinket kiváló minőségű palackokkal és kupakokkal.

Tevékenység

Preformgyártás

Üzemünkben a nagyfokú rugalmasságot lehetővé tevő kétlépcsős technológiával gyártjuk a PET palackokat.

Ennek első lépcsőjében fröccsöntő gépeken előformákat gyártunk, ebből fújjuk a második lépcsőben a kész PET palackokat.

Mivel a kész palackok keménységét a felhasznált preform súlya határozza meg, így a termékpalettánk sokszínűsége és a vevői igények indokolják, hogy többféle, jelenleg  7 , 9, és 17 grammos súlyú preformot gyártsunk.

Gyártott menetek

Preformjainakat, és így a palackjainkat is 6 féle menetes résszel gyártjuk:

 • Sk16 menetes rész: különlegessége, hogy mérsékelt árú saját gyártású garanciazáras kupakot kínálunk hozzá, mely alkalmas kézi és gépi zárásra is.
 • KS18 menetes rész:  DIN 6063 szerinti M18x3-as fűrészmenet, mely alkalmas többek között 18-as menetű műanyag- és fémkupakok , valamint 18/410 és 18/415-ös pumpás szórófejekhez.
 • PP18 menetes rész: DIN 6094 szerint gyártott, jellemzően szeszesitaloknál használt menet, alkalmas 18×12,4-es alumínium-kupakokkal és 18-as műanyagkupakokkal való záráshoz.
 • GL18SR menetes rész: szabványos üvegmenet, mely a garanciazáras és garanciazár nélküli 18-as gyógyszeres-kupakokkal, cseppentőkkel, pipettás-kupakokkal stb. való záráshoz alkalmas.
 • KS20 menetes rész: DIN 6063 szerint gyártott az M19,6×3-as fűrészmenet, melyet 17 grammos palackjainkhoz használunk. 20/410-es és 20/415-ös pumpás szórófejhez, csepegtetős kupakokhoz és 20-as műanyag és fémkupakokhoz ajánljuk.
 • KS20G menetes rész: DIN 6063 szerint gyártott, sleeve fólia használatához kifejlesztett, különleges kiképzésű M19,9×3-as fűrészmenet. 17 grammos palackjainkhoz gyártjuk, lehetővé teszi, hogy a 20/410-es szórófej, csepegtetős kupak vagy 20-as menetű garanciazár nélküli kupakok használatánál  sleeve-fóliával biztosítani lehessen a dézsmavédelmet.

PET palackgyártás

A mini PET palackok felhasználási területe igen változatos. Alkalmas a közkedvelt 40 és 50 ml-es szeszesitalok, aromák, illóolajok, festékek, tinták, szállodai kozmetikumok, gyógyszerek és szórófejes termékek, így napolajok és egyéb kozmetikumok csomagolására is.

A mini PET palack kedvező tulajdonsága, hogy esztétikus, törhetetlen, mérsékelt árú, a súlya pedig csak 8-10%-a az eddig használt üvegnek.

 • PET palackgyártás szeszesitalok palackozására
  Üzemünkben több nemzetközi és számos kisebb szeszipari cég részére gyártunk 40 és 50 ml-es PET palackokat. Ezek jelentős része védett forma, de vevőink részére kínálunk standard, a cégünk tulajdonát képező formát is.
  A palackok szabványos PP18S menetűek, így 18 mm-es ropp fémkupakkal vagy 18 mm-es műanyagkupakkal is lezárhatók.
 • PET palackgyártás élelmiszeripari termékek csomagolására.
  10-150 ml-es termékeket kínálunk aromák, ételízesítők, étrend-kiegészítők, folyékony édesítőszerek stb. csomagolására.
  A palackok leggazdaságosabb lezárásához a saját gyártású Sk16 tipusú garanciazáras kupakot kínáljuk, de egyéb 18-as és 20-as menetű kupakokhoz, pumpás szórófejekhez és csepegtetőkhöz is megtalálja kínálatunkban a megfelelő nyakkiképzést.
 • PET palackgyártás  gyógyszerek, gyógyhatású készítmények csomagolására
  Kínálatunkban barna színű 10-100 ml-es palackok vannak, melyek zárásához a cégünk által gyártott Sk16 tipusú garanciazáras kupakon kívül a gyógyszeriparban használatos 18-as menetű kupakokat, pipettás-kupakokat, pumpás szórófejeket stb. lehet felhasználni.
 • PET palackgyártás  vegyipari termékek  csomagolására
  Levegőillatosítók, kölnik, szállodai kozmetikumok, folttisztítók, egyéb vegyipari termékek csomagolásához kínálunk 10-150 ml-es palackokat. A palackok zárása a cégünk által gyártott garanciazáras kupakon kívül egyéb 18-as és 20-as menetű kupakokkal, pumpás szórófejekkel történhet.

Környezettudatosság

Cégünk elkötelezett a környezetünk védelme ügyében.

Ezért, és mivel a PET palackok környezetszennyező hatása napjainkban állandó vita tárgyát képezi, fontosnak tartjuk  leszögezni, hogy a PET az egyik legkörnyezetbarátabb termék.

A PET gyártása során környezetkárosító hatás nincs, a szabadba semmiféle anyag nem kerül.

Feldolgozása során sem a palackgyártás, sem egyéb feldolgozása nem jár környezetszennyezéssel.

A PET hulladék 100%-ban újrahasznosítható!

Azokon a helyeken ahol az újrahasznosítás még nem, vagy nem teljesen megoldott, magas fűtőértéke miatt fűtőműben való elégetésre kiválóan alkalmas, égetésekor semmilyen környezetkárosító anyag nem keletkezik.

Minőség

Cégünk kizárólag originális alapanyagokból dolgozik, melyek eleget tesznek a legszigorúbb hazai és nemzetközi minőségi követelményeknek!

Termékeink széles spektrumú kioldódási vizsgálatokkal rendelkeznek, melyek megkönnyítik ill. adott esetben szükségtelenné teszik Vevőink számára az egyébként bizonyos esetekben előírt engedélyezési eljárást. Ezáltal időt és pénzt takaríthatnak meg termékeink vásárlásával.

Cégünknél  ISO 9001:2009 szerinti minőségirányítási rendszer került bevezetésre, néhány termékünk gyógyszeripari felhasználásra történő  engedélyeztetéséhez szükséges vizsgálatok  folyamatban vannak.